EtnoLogen får ordet

EtnoLogen får ordet

EtnoCentrisk 2.0

Velkommen til EtnoCentrisk 2.0!

Med tiltaget om opstarten af vores fagblad, EtnoCentrisk, er EtnoLogen og de studerende på etnologi for alvor blevet trukket ind i den digitale tidsalder. EtnoCentrisk, som trykt magasin, hører fortiden til. Den digitale verden giver redaktionen mulighed for både at spare penge og formidle information endnu hurtigere. I stedet for, at der kommer et nyt eksemplar hvert semester, vil der forsøges at komme med løbende updates hele året rundt. Debut udgivelsen bærer det prangende tema ”Etnologi nu, i fremtiden” og er nøje udvalgt for at give alle jer brugere en mulighed for at se hvad målet med bladet er.

Men først en forklaring på hvad EtnoCentrisk rent faktisk betyder! For som den kyndige internetbruger nok allerede har opdaget, eksisterer ordet ”etnocentrisk” slet ikke. Navnet er oldgammelt og stammer helt tilbage fra marts 2015 hvor vores forfædre eksperimenterede med sproget for at finde det helt rigtige ord til, at beskrive magasinets formål. Med kærlighed, alt godt fra den etnologiske verden, (lidt) Højrup, ordene etnocentrisme og egocentrisk var opskriften helt efter bogen. Men ved et uheld røg der en ukendt væske ned i den boblende blanding, kemikalie X. Det var sådan ordet Etnocentrisk blev født.

Ved at give det hele en saltvandsindsprøjtning blandet med anabolske steroider har man nu skabt EtnoCentrisk større end nogensinde før. EtnoCentrisk strækker sig nu på tværs af Snapchat, Instagram, Facebook og Etnologi.dk. Alle fire platforme giver jer, studerende på etnologi (men også alle andre), mulighed for aktivt at deltage i debatten om hvad etnologi er, hvad faget skal blive til fremadrettet og om man er fortaler for diffusionisme, evolutionisme, civilisationsprocessen, eller noget helt fjerde. Kort sagt alt du finder etnologisk relevant.

Kombiner dette med billeder fra diverse arrangementer, podcasts og spændende artikler, er det eneste medie EtnoCentrisk mangler film og dette skyldes endda kun at vi mangler frivillige til at hjælpe os med at producere det!

Så læn dig tilbage, skriv en kommentar, tag et etnologisk signifikant billede, læs en artikel, hør en podcast eller skriv et læserbrev.

 

Velkommen til EtnoCentrisk.
EtnoLoge Formand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *